KERHOLAISET

torstai 17. huhtikuuta 2014

RUUDUSTA ULOS

Kolmannella kerhokerralla puhuimme peleistä. Melkein kaikki kerholaisista pelaavat vapaa-aikanaan tietokoneella, puhelimella tai playstationeilla. Lempipelejä löytyi monia yhteisiä, sekä tytöillä että pojilla ja melkein kaikki mainituista peleistä olivat muillekin tuttuja. Lempipelejä olivat:

-Minecraft
-Lego Marvel
-Movie Star
-Little Big Planet
-The Sims
-NHL 14
-Flat Out
-Need for Speed undercover


Peleihin liittyvistä termeistä puhuimme myös, puheissa vilahtelivat mm. häksätyt pelit. Keksimme sille termin "avustetut pelit", joka tarkoittaa, että peliä on viritetty niin, että siinä on helpompi olla hyvä. Silloin esim. bensaa on autossa valmiiksi niin paljon, ettei se lopu tai pelirahaa on ladattuna loputtomasti. Nämä pelit, joita joskus vahingossa saattaa ladata, ovat itse asiassa kuulemma tylsempiä pelata. Pelistä on jännitys vähän pois kun edut on jo saavutettu...
Bugi taasen on virhe pelissä ja lagi oli kerholaisten mielestä peliä hidastava bugi.

Sivusto, jolta uusia pelejä voi löytää on esim. 123pelit, jossa on kategorioiden mukaan paljon ilmaisia pelejä, mm. lautapelejä, pulmapelejä, vauhtipelejä ja hahmopelejä. Sivusto, jolta ei kuulemma kannata pelejä hakea, on Y8. Tapio kertoi sieltä tulevan helposti viruksia.

Kerhokerran tehtävänä oli tehdä lautapeli, jostain digitaalisesta pelistä. Tällä kerralla mukana oli sen verran vähemmän porukkaa, että päätettiin tehdä yksi peli porukalla. Tehtävä osoittautui hauskaksi! Peliksi valikoitui Lego Marvel, jossa lego supersankarit taistelevat pelastaakseen kaupungin pahiksilta. Melko haastavaa oli alkuun miettiä miten peli siirtyisi laudalle mutta kun esikuvaksi keksittiin Afrikan tähti, alkoi ideoita pulputa. Ronja alkoi rakentaa pelilautaa,





ja Miko, Lassi ja Viivi hahmoja:







Netistä etsittiin ideakuvia kentistä ja hahmoista ja nauru raikasi!






edellisessä siis esikuvansa ja alla valmis hahmo, spidermanin kanssa:






tässä Mr. Porkkaklöntti ja Hulk:








Yhdessä siirryttiin hahmottelemaan pelimaailman yksityiskohtia, nappuloita sekä aseita.






Pelissä olisi riittänyt tekemistä pitemmäksikin aikaa ja yhteistyö sujui mahtavasti. Hyvin luovasti kerholaiset osasivat muokata digimaailmaa konkreettiseksi.


Pelin teko jäi hieman kesken, sitä täytyy jatkaa vielä, emmekä malta odottaa, että peliä päästään pelaamaan!







           

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Meil oli tosi hauskaa, vaikka meitä olikin noin vähän. Ja peli onnistui hyvin ;D