KERHOLAISET

sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

KUVAA SARVISTA



Neljännellä kerhokerralla keskityimme kuviin ja niiden kriittiseen tulkitsemiseen. Sanotaanhan, että nykyaika ei ole koettu, kuunneltu, kirjoitettu vaan näytetty - koska arkemme on niin täynnä kuvia. Elämme suorastaan kuvatulvassa, jossa on hyvä tiedostaa niitä tapoja, joilla meihin koetetaan vaikuttaa.






Tutustuimme siis kuvien erilaisiin perspektiiveihin, eli sammakko- ja lintuperspektiiviin ja siihen millaisia mielikuvia erilaiset näkökulmat kuvan kohteisiinsa tuottivat. Mietimme myös mainosten erilaisia tapoja kuvata asioita sekä mahdollisuuksia muokata erilaisia kuvia. Tutkimistamme kuvista löysimmekin selviä kuvanmuokkauksia. Mielenkiintoista oli myös miettiä kuvan rajauksia sekä sitä, kuinka ajatus kuva-alan ulkopuolellakin olevista asioista muuttaa kuvan tunnelmaa ja sisältöä. Myös kuvatekstejä muuttamalla kuva voi saada monenlaisia eri merkityksiä. Näitä keksimme itse ja muutimme jopa mainoksia toisiksi niiden tekstiä vaihtamalla. 

Jokainen sai etsiä painokuvista itseään kiinnostavan kuvan, jota yhdessä analysoimme. Seuraavassa valittujen kuvien joukko:




ja kahden kuvan osista yhdistetty uusikin kuva :)!






Lopuksi kirjotimme jokainen samaan kuvaan, tähän punaiseen taloon 




liittyvän oman tekstin, Ronja uutisen, Emilia tarinan, Viivi ja Julia mainoksen ja Fia runon. Tulokset olivat monipuolisia ja hienoja! Tehtävä oli erityisen mieluinen kuvassa hymyilevälle kirjailijattaren alulle Emilialle, joka ei meinannut malttaa tarinaansa lopettaa!






1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Meidän talojutut puuttu D: